Німецький уряд досяг угоди про нову політику щодо біженців

П'ятниця, 6 липня 2018, 09:27

Німецькі консерватори та соціал-демократи досягли згоди у питанні щодо повернення шукачів притулку в інші країни. Замість транзитних центрів у Берліні тепер говорять про транзитну процедуру.

Про це пише DW.

Три партії німецької урядової коаліції - Християнсько-демократичний союз (ХДС), Християнсько-соціальний союз (ХСС) та Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) - змогли досягти згоди у суперечці стосовно політики щодо біженців. Про це повідомила голова СДПН Андреа Налес після засідання комітету коаліції - зустрічі лідерів трьох політичних сил.

За словами Налес, "пакет щодо переформатування політики надання притулку" є добрим рішенням. Вона наголосила, що не буде жодних односторонніх дій Берліна та "жодних таборів". Для повернення шукачів притулку в інші країни відповідно до Дублінських угод застосовуватиметься прискорена процедура. Голова СДПН додала, що глава МВС країни, лідер ХСС Горст Зеегофер пообіцяв, що ще цього року уряд подасть закон про імміграцію.

Горст Зеегофер виглядав задоволеним результатами зустрічі. "Усе від А до Я так, як можна собі побажати на посаді міністра внутрішніх справ", - зазначив він.

Зеегофер заявив про "транзитну процедуру в установах поліції", яку мають застосовувати для повернення зареєстрованих в інших країнах шукачів притулку на німецько-австрійському кордоні. За словами Зеегофера, йдеться про щонайбільше п'ять таких випадків на день. Як випливає з підписаного лідерами партій документа, використовувати для цього планують приміщення федеральної поліції, яка відповідає у ФРН за охорону кордону.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель раніше заявила, що мігранти перебуватимуть під наглядом поліції не більше 48 годин.

Нагадаємо, створення "центрів для мігрантів" стало компромісом у міграційній суперечці Меркель та її соратника, глави МВС Горста Зеегофера. Суперечка ледь не призвела до розпаду правлячої коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.