Столтенберг пояснив, чому НАТО не припинить діалог з РФ

Середа, 11 липня 2018, 12:51

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає, що НАТО не прийматиме злочинну поведінку Росії, проте діалог з РФ вважає важливим на тлі напруги, що склалася.

Про це він заявив на конференції NATO-Engages, що відбувається в Брюсселі в рамках саміту Альянсу, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За його словами, сьогодні НАТО не бачить прямої загрози з боку РФ проти членів Альянсу, проте відзначає її більш агресивну поведінку стосовно сусідів.

"Ми бачимо все більш напористу Росію, яка застосовує сили проти сусідів, проти України, проти Грузії, Молдови", - сказав Столтенберг.

Столтенберг запевнив, що НАТО не прийме незаконну анексію Криму, кібератаки, пропаганду та втручання у внутрішні справи інших країн, але на тлі цих подій вважає за необхідне проводити діалог з РФ.

"Коли напруга є високою, тим більш важливо говорити з Росією, намагаючись знизити напруження", - пояснив він.

"Навіть якщо у нас не будуть позитивні відносини (з РФ. – Ред.) у майбутньому, ми повинні говорити з Росією, ми повинні управляти складними відносинами з РФ", - додав Столтенберг, відзначивши, що не знає, коли відносини з Росією можуть покращитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.