Саміт Путін-Трамп: учасники найбільшого протесту у Гельсінкі обурені перенесенням акції

Середа, 11 липня 2018, 13:28

Організатори акції протесту "Helsinki Calling", приуроченої саміту лідерів США і РФ у фінській столиці, повідомили про рішення перенести захід з 16 на 15 липня, що викликало обурення у багатьох потенційних учасників демонстрації.

Про це пише Yle.

Трамп з Путіним повинні зустрітися 16 липня. Організатори повідомили, що акція протесту отримає ширший розголос в неділю, 15 липня, адже в понеділок всі стежитимуть виключно за президентами.

Про зміну дати забули поінформувати тисячі охочих взяти участь у заході. Неясні обґрунтування рішення також викликали обурення в учасників демонстрації. Організатори заявили, що такий крок обумовлений "виробничими причинами".

За словами представника "Helsinki Calling" Катрі Юлінен, ситуація постійно змінюється, поширюється суперечлива інформація про пересування лідерів і про місце проведення зустрічі. За словами Юлінен, графік заходу може бути більш гнучким у неділю.

Готується також акція протесту Stop Putin ("Зупиніть Путіна"). До неї, ймовірно, приєднаються ті, хто підтримує міжнародну акцію #SaveOlegSentsov ("Врятуйте Олега Сенцова").

Спільнота Helsinki for Human Rights ("Гельсінкі за права людини") також оголосила акцію протесту проти політики Трампа і Путіна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.