Зустріч Трампа і Путіна у Гельсінкі пройде на тлі протестів

Середа, 4 липня 2018, 15:04

У день зустрічі президентів США і Росії 16 липня в Гельсінкі пройде кілька акцій протесту. Наразі поліції відомо про підготовку чотирьох демонстрацій.

Про це передає Yle.

Одну з акцій проведуть кілька десятків членів молодіжного крила урядової партії "Національна коаліція". У ході неї засуджуватимуть обох президентів: Путіна за окупацію Криму, Трампа - через додаткові мита, накладені на ЄС.

"Ми не заперечуємо проти зустрічі президентів, але ми вважаємо, що завдання громадянського суспільства полягає в тому, щоб піднімати питання, які глави держав, можливо, не зможуть обговорювати так само на дипломатичному рівні", – пояснив голова молодіжного крила "Національної коаліції" Хенрік Вуорнос.

Готується також акція протесту Stop Putin ("Зупиніть Путіна"). До неї, ймовірно, приєднаються ті, хто підтримує міжнародну акцію #SaveOlegSentsov ("Врятуйте Олега Сенцова").

Спільнота Helsinki for Human Rights ("Гельсінкі за права людини") також оголосила акцію протесту проти політики Трампа і Путіна.

Після того, як буде оголошено місце саміту, поліція підтвердить місця проведення протестних акцій.

Прикордонна служба Фінляндії готується до тимчасового повернення на кордонах перевірок осіб, що прибувають з Шенгенської зони, у зв'язку з проведенням в Гельсінкі зустрічі президентів РФ і США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.