Україна розраховує на нову допомогу НАТО у лікуванні поранених військових – посол

Середа, 11 липня 2018, 16:38

За підсумками саміту НАТО за участі президента України Петра Порошенка країни-члени НАТО можуть збільшити фінансування кількох трастових фондів НАТО для України.

Про це заявив представник України при Альянсі Вадим Пристайко в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Розповідаючи про очікування України від саміту НАТО, він зауважив, що є підстави для збільшення обсягів цільових фондів, створених Альянсом після 2014 році для допомоги реформуванню безпекового сектора України.

"Ми розраховуємо, що союзники переглянуть результати комплексного пакету допомоги та додадуть коштів або активності у вже створені (трастові) фонди. Зокрема, для нас важливий фонд щодо лікування наших військовослужбовців. Цей фонд і зараз працює активно, але з тією кількістю поранених, яка у нас є, ми потребуємо більшої підтримки", - пояснив він.

Пристайко зауважив, що Україна розраховує також на продовження підтримки Союзниками інших трастових фондів. "Нам цікавий фонд з розмінування і знешкодження вибухових пристроїв, нам цікавий фонд з логістики, фонд з управління, нам цікавий обмін розвідувальною інформацією і так далі", - додав дипломат.

Він також висловив сподівання, що Угорщина не заблокує рішення Альянсу про збільшення фінансування трастових фондів.

"Я сподіваюся, що Угорщина розуміє межу, наскільки можна привносити в НАТО свої двосторонні питання", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: