Столтенберг попередив Македонію: без зміни назви країни її вступ до НАТО зупиниться

Середа, 11 липня 2018, 18:50

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не бачить можливості завершити вступ Македонії в НАТО, якщо країна не погодиться змінювати свою конституційну назву.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції першого дня саміту Альянсу, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Столтенберг визнав, що у громадян Македонії лишається можливість відмовитися від домовленості з Грецією. "Це итання, яке мають вирішити громадяни Македонії", -- заявив він, відповідаючи на запитання македонського журналіста про високу частку противників зміни назви країни.

Водночас, він наголосив, що схожа можливість у держави може не з’явитися у майбутньому.

"Це – шанс, який буває лише раз в історії. Ви маєте зробити вибір самі, але немає шляху, як доєднатися до НАТО без зміни назви країни", - підкреслив генсек.

Попри те, що у середу Македонія отримала офіційне запрошення до переговорів про вступ альянсу – цей процес зупиниться в разі провалу внесення змін до конституції країни.

"Не буде зміни назви – не може бути і членства. Вибір дуже простий", - підкреслив він.

Як повідомляла Європейська правда, в середу країни-члени НАТО офіційно погодились відкрити переговори з Македонією про членство

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: