НАТО та партнери домовилися про спільні закупівлі боєприпасів для сухопутних битв

Четвер, 12 липня 2018, 12:25

У ході саміту НАТО 16 держав-членів Альянсу і три країни-партнери домовилися про проведення спільних закупівель боєприпасів. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Латвії.

"Меморандум про взаєморозуміння з питань багатонаціонального співробітництва для забезпечення cухопутних битв необхідними боєприпасами" підписали Бельгія, Данія, Естонія, Франція, Італія, Литва, Македонія, Чорногорія, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія та Німеччина.

Після підписання Меморандуму міністрами оборони Австрії і Фінляндії число країн, що співпрацюють у сфері спільних закупівель боєприпасів, досягне 16 держав-членів НАТО та трьох країн-партнерів.

Бельгія є провідним партнером щодо Меморандуму. Меморандум про взаєморозуміння забезпечує необхідну правову основу для здійснення різних спільних закупівель та угод про зберігання наземних бойових боєприпасів між країнами-партнерами. Ця ініціатива дозволить поглибити військове співробітництво між країнами-партнерами. Це також забезпечить ефективність механізмів і скоротить витрати на боєприпаси.

Напередодні лідери країн НАТО затвердили нову ініціативу "Чотири тридцятки" з посилення здатності силового блоку швидко реагувати на загрози.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.