Трамп провів переговори із Порошенком, але скасував низку зустрічей на саміті НАТО

Виправлено
Четвер, 12 липня 2018, 11:55

Численні джерела повідомляють про скасування президентом США Дональдом Трампом низки двосторонніх зустрічей в рамках саміту НАТО в Брюсселі, однак зустріч із Петром Порошенком йому вдалося провести.

Цю інформацію, зокрема, підтверджують джерела "Європейської правди". Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

"Європейська правда" приносить вибачення за інформацію про скасування української зустрічі.

Попри скасування більшості двосторонніх зустрічей американського президента, його переговори з Порошенком відбулися.

"Зустріч тривала близько 20 хвилин. Обговорили широкий спектр питань, включаючи Північний потік-2 та подальшу співпрацю в оборонній сфері", - розповіло "Європейській правді" джерело в АП. Інший співрозмовник зауважив, що через зміщення порядку денного переговори відбувалися без запрошення преси. 

Планувалося, що Трамп проведе низку зустрічей, а саме з лідерами України, Грузії, Румунії та Азербайджану. Про скасування всіх призначених зустрічей повідомляв румунський телеканал Romania TV.

За даними телеканалу, Трамп відмінив усі заплановані двосторонні зустрічі, в тому числі з румунським президентом Клаусом Йоганнісом. Із румунським главою держави він мав зустрітися об 11:00.

Як повідомляла "Європейська правда", в четвер на саміті НАТО був зруйнований графік зустрічей через демарш президента США. Дональд Трамп позачергово зібрав лідерів країн-членів НАТО та пригрозив можливим виходом США з Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.