Результати переговорів у НАТО: Дональд Трамп пообіцяв не виходити з Альянсу

Четвер, 12 липня 2018, 13:26

Президент США Дональд Трамп заявив, що за підсумками екстреної зустрічі не розглядає можливість виходу Сполучених Штатів зі складу Альянсу.

Про це він заявив на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Коментуючи інформацію ЗМІ про те, що на засіданні Північноатлантичної ради він пригрозив виходом Штатів з Альянсу, Трамп заявив, що був "дуже нещасливий" на початку переговорів, але задоволений їх результатами.

Трамп не став заперечувати, що він погрожував можливим виходом США з НАТО. Він також підтвердив, що вважає можливою таку політику без попереднього схвалення Конгресом. "Я вірю в те, що я можу (висувати такі вимоги)", - підкреслив він.

Коментуючи свою позицію під час екстреного засідання, він заявив, що союзники дали йому обіцянку підвищити оборонний бюджет і таким чином переконали його. "Я сказав, що я буду дуже нещасливий, якщо люди не будуть виконувати свої зобов’язання (щодо оборонного бюджету в розмірі від 2% ВВП)... А зараз я радий, що ми маємо сильне НАТО. Альянс став сильнішим, ніж він був учора", - заявив Трамп.

Президент США повідомив, що за підсумками переговорів союзники пообіцяли підвищити оборонні витрати на 33 мільярди, "і це може бути навіть 40 мільярдів". Він не уточнив, про який період і які країни йдеться, пообіцявши, що деталі надасть Єнс Столтенберг.

"Я вірю в НАТО", - додав Трамп.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.