Рада ратифікувала угоду з Нідерландами у справі МН17

Четвер, 12 липня 2018, 13:38

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Нідерландами, що визначає порядок притягнення до відповідальності на території України осіб, визнаних винними в катастрофі літака рейсу MH-17 судом у Нідерландах.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За відповідний законопроект (№0194) про ратифікацію в цілому проголосував 241 народний депутат на пленарному засіданні в четвер.

Угода між Україною та Нідерландами про міжнародне правове співробітництво щодо злочинів, пов'язаних зі збитим літаком рейсу MH-17 17 липня 2014 року, передбачає, що центральними органами в Україні, через які направлятимуться запити про правову допомогу, є Генеральна прокуратура та Міністерство юстиції, для Королівства Нідерландів - міністр безпеки та юстиції.

В угоді зазначається, що Нідерланди мають компетенцію переслідувати осіб за злочини, пов'язані з катастрофою, і з цією метою Україна може передати кримінальне провадження на підставі Європейської конвенції передання проваджень у кримінальних справах, зокрема на прохання нідерландської сторони.

Згідно з угодою обвинувачувані, які перебувають на території України й у видачі яких у Нідерланди відмовлено, можуть узяти участь у судовому розгляді в Нідерландах в режимі відеоконференції.

В угоді прописано порядок організації судового розгляду в режимі відеоконференції, а також надання свідчень свідків та експертів у такому режимі. Угода також передбачає виконання покарання щодо особи з українським громадянством, яка перебуває на території України. Угода визначає формат запиту про передання виконання, а також порядок взяття під варту.

В угоді зазначається, що виконання покарання в Україні здійснюється згідно з українським законодавством, а також виконання покарання в Україні припиняє виконання покарання в Королівстві Нідерландів. В угоді прописано порядок організації та розрахунку терміну відбування покарання за злочини, пов'язані з аварією літака.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: