Політика Туреччини щодо Криму, Донбасу та України в НАТО за нового уряду збережеться – посол

Понеділок, 16 липня 2018, 10:59

Принципова позиція Туреччини щодо Криму та Донбасу, а також підтримка курсу України на євроатлантичну інтеграцію за нової політичної системи не зміниться.

Про це заявив посол Туреччини в Україні Йонет Джан Тезель у статті на "Європейській правді". 

Він наголосив, що турецько-українські відносини, попри зміну системи влади, продовжать розвиватися по наростаючій. 

"Принципова позиція Туреччини щодо Криму та Донбасу, а також підтримка вибору українського народу інтегруватися з трансатлантичною спільнотою – добре відома. І наша позиція не змінилася", - заявив посол.

"Ця політика є щирою і буде залишатися чинною, оскільки вона несе користь і для Туреччини, і для України та для всього регіону" - додав він.

Йонет Джан Тезель також процитував українського прем’єра Володимира Гройсмана, зазначивши, що турецько-українське співробітництво може простиратися від глибини підземних рудників до космосу.

"Ми продовжуємо працювати над укладенням Угоди про вільну торгівлю (бажано – вже до кінця року)" - зазначив посол.

Нагадаємо, в результаті зміни форми правління, президент Туреччини одноосібно очолив виконавчу владу. Реджеп Таїп Ердоган, перемігши у президентських виборів, став також керівником уряду. До нового складу кабінету міністрів увійшли 16 осіб, свої посади зберегли тільки глава МЗС Мевлют Чавушоглу та міністр юстиції Абдулхаміт Гюль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: