Глава розвідки США наполягає на втручанні РФ в американські вибори

Вівторок, 17 липня 2018, 10:21

Розвідка Сполучених Штатів дала "чітку" оцінку російському втручанню у президентські вибори 2016 року, описавши дії РФ як "постійні, всеосяжні зусилля із підриву демократії".

Про це йдеться у заяві директор Національної розвідки США Дена Коатса, повідомляє CNN.

"Роль розвідувального співтовариства полягає в тому, щоб забезпечити найкращу інформацію та фактичні оцінки для президента та політиків. Ми чітко висловились щодо наших оцінок втручання Росії у вибори 2016 року та її постійних, всеосяжних зусиль, спрямованих на підрив нашої демократії, і ми будемо продовжувати надавати об'єктивні розвіддані для підтримку нашої національної безпеки", - йдеться у заяві.

Високопоставлений представник розвідки заявив, що Коатс прийняв рішення випустити заяву після внутрішніх переговорів сьогодні вранці.

Він сказав, що Коатс та його команда отримали "вибір" після того, як вони почули коментарі Трампа (на прес-конференції з Путіним, - ред.), і вирішили виступити з публічною заявою від імені Коатса, яка підтримує оцінку розвідслужб.

Чиновник сказав, що заява не узгоджувалася з Білим домом.

Нагадаємо, Трамп на прес-конференції з Путіним не став звинувачувати Росію у втручанні в президентські вибори в США у 2016 році та відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося.

Читайте також – "Крок до зради: що принесла зустріч Трампа з Путіним та які наслідки вона матиме"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.