На Заході розкритикували виступ Трампа на прес-конференції поряд з Путіним

Вівторок, 17 липня 2018, 08:50

Президент США Дональд Трамп опинився під шквалом критики за свій виступ на прес-конференції у Гельсінкі після зустрічі з президентом РФ Владіміром Путіним.

Про це повідомляє Голос Америки.

"Я більше 30 років спостерігав американсько-радянські/російські прес-конференції президентів, інколи особисто. Втім, я ніколи не бачив нічого настільки поганого та неприємного як виступ Дональда Трампа.

Отже, це Путін, а не Трамп заявляє, що Трамп дотримується позиції про незаконність анексії Криму Росією", - написав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер у своєму Twitter.

Американського президента критикував і сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Раніше він вже називав позицію президента США Дональда Трампа щодо Росії та, зокрема, її втручання в американські президентські вибори 2016 року надто м’якою. Також він попереджав про російське втручання в проміжні американські вибори 2018 року.

"Дональд Трамп втратив можливість притягнути Росію до відповідальності за втручання в президентські вибори 2016 року та застерегти від втручання в майбутні вибори. Така відповідь президента Трампа сприйматиметься Росією як слабкість та створить ще більше проблем у майбутньому", - заявив сенатор Грем.

Конгресмен-демократ Дон Бейер також вважає заяви американського президента проявом слабкості. "Виступ Дональда Трампа на саміті із Путіним – найбільш шокуючий прояв слабкості та покірності, який я колись бачив від американського президента", - заявив Бейер.

Сенатор-республіканець Джон Маккейн заявив, що прес-конференція у Гельсінкі - "найбільш ганебний виступ американського президента" на його пам’яті.

Раніше він говорив, що "президент Трамп мусить бути готовий протистояти Путіну з позиції сили і показати, що той заплатить високу ціну за продовження агресії проти США та світових демократій. Якщо президент Трамп не готовий притягнути Путіна до відповідальності, саміт в Гельсінкі потрібно скасувати.

Схожою була і міжнародна реакція. Колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт назвав прес-конференцію "дивовижною в багатьох аспектах". "Трамп не сказав зовсім нічого про російське втручання в Україні. Нічого. Нуль. Зовсім нічого" - написав Карл Більдт у Twitter.​

Так само Трамп нічого не сказав і про Грузію та катастрофу MH-17. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.