Роковини MH17: ЄС закликає Росію визнати відповідальність

Вівторок, 17 липня 2018, 17:58

Європейський Союз закликає Російську Федерацію визнати відповідальність у катастрофі літака рейсу MH17 та повністю співпрацювати задля встановлення винних.

Про це йдеться у заяві високої представниці ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні з нагоди 4 роковин трагедії.

"ЄС повністю підтримує резолюцію Ради Безпеки ООН 2166, яка вимагає притягнути до відповідальності всіх винних у збитті МН17, що відбулося 17 липня 2014 року, а також закликає всі держави співпрацювати повною мірою задля встановлення винних", - йдеться у заяві.

Могеріні відзначає, що у цьому контексті важливою є робота Спільної слідчої групи та кроки, які зробили залучені країни задля ефективного судового переслідування.

Висока представниця ЄС нагадує, що 24 травня Спільна слідча група представила подальші результати свого незалежного, професійного та об’єктивного розслідування.

"Вона дійшла висновку, що ЗРК "Бук", яким збили МН17, без жодного сумніву належав збройним силам Російської Федерації. Зважаючи на це, ми продовжуємо закликати Російську Федерацію визнати свою відповідальність та повністю співпрацювати задля встановлення винних", - мовиться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: