Порошенко: Росія має понести відповідальність за збиття MH17

Вівторок, 17 липня 2018, 10:47

Саме Росія має понести відповідальність за теракт з літаком рейсу MH17, оскільки спільна слідча група довела, що він був збитий зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з РФ.

Про це написав у Facebook президент України Петро Порошенко.

"Четверті роковини трагедії MH17. Схиляємо голови у скорботі та молимось із родинами 298 трагічно загиблих. Спільна слідча група з представників Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України встановила, що літак був збитий російським зенітно-ракетним комплексом БУК, який належав російським військам та був доставлений з РФ. Саме Росія має понести відповідальність за цей теракт", - написав Порошенко.

За його словами, Україна і надалі надаватиме усю необхідну допомогу для проведення професійного розслідування та покарання винних у трагедії.

"Вірю у встановлення істини та досягнення справедливості. Усі причетні до цього теракту мають бути притягнуті до відповідальності та понести покарання" - заявив президент.

Як повідомлялося, лідери Європейського Союзу закликали Росію визнати свою відповідальність за збиття Боїнга Малайзійських авіаліній у небі над Донбасом в липні 2014 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.