Посольство Британії стурбоване сутичками біля САП і вторгненням в НАБУ

Середа, 18 липня 2018, 15:42

Посольство Великої Британії в Україні стурбоване у зв'язку з нападом на громадських активістів біля приміщення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та силовим вторгненням у будівлю Національного антикорупційного бюро.

Про це йдеться у повідомленні посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії у Twitter.

"Стурбовані вчорашніми нападами на громадських активістів перед САП та силовим вторгненням у будівлю НАБУ і пошкодженням майна. Право на протест має реалізовуватися мирно, без залякування та у рамках закону. Якщо так не відбувається, поліція має захищати правопорядок", - наголосили британські дипломати.

17 липня вранці біля будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зібрались протестувальники, одні з яких вимагали відставки керівника відомства Назара Холодницького, інші – залишити його на роботі.

Виникло протистояння, під час якого облили зеленкою Шабуніна. Він отримав хімічний опік очей.

Поліція затримала двох нападників на голову ЦПК, склала на них адміністративні протоколи за дрібне хуліганство і відпустила. Їм загрожує штраф або виправні роботи.

У САП і відомій організації Transparency International заявили, що вимагають ретельного розслідування цього інциденту та суворого покарання винних.

Крім того, поліція відкрила кримінальне провадження через вторгнення невідомими у будівлю Національного антикорупційного бюро в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: