Ердоган назвав Ізраїль фашистською державою, Нетаньяху нагадав про знищення курдів

Вівторок, 24 липня 2018, 16:19

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав Ізраїль "найбільш фашистською, расистською державою" через ухвалення закону про "національну державу для єврейського народу".

Про це повідомляє AFP.

"Цей крок показав, не залишаючи ні найменшого місця для сумніву, що Ізраїль є найбільш сіоністською, фашистською і расистською державою світу", - сказав Ердоган.

Ердоган стверджував, що "немає ніякої різниці між гітлерівською нав'язливістю арійської раси та розумінням Ізраїлю, що ці давні землі призначені лише для євреїв".

"Дух Гітлера, який привів світ до великої катастрофи, знайшов своє відродження серед деяких ізраїльських лідерів", - додав він.

Як відомо, під час Другої світової війни в ході Голокосту нацистами було вбито близько шести мільйонів євреїв.

Законодавство, прийняте після бурхливої сесії Кнессету, визначає статус Ізраїлю як "національної держави єврейського народу", де євреї мають "виняткове право на національне самовизначення".

Водночас, арабська мова втрачає дотеперішній рівноправний статус з івритом, отримавши натомість спеціальний статус.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху швидко відреагував на критику Ердогана, заявивши, що турецький президент "знищує сирійців і курдів, а також ув'язнив десятки тисяч своїх громадян".

"Той факт, що великий "демократ" Ердоган атакує закон, є найбільшим компліментом для цього закону. Туреччина за правління Ердогана стає темною диктатурою, тоді як Ізраїль скрупульозно підтримує рівні права для всіх її громадян, як до, так і після введення цього закону", - написав він у Twitter.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: