Абрамович отримав громадянство Ізраїлю після проблем з британською візою

Вівторок, 29 травня 2018, 07:44

Російський мільярдер і власник футбольного клубу "Челсі" Роман Абрамович отримав ізраїльське громадянство та переїжджає в Тель-Авів після того, як Британія не продовжила йому візу.

Про це повідомляє Politico з посиланням на ЗМІ.

Абрамович зміг отримати ізраїльське громадянство відповідно до закону про повернення, що дозволяє євреям стати громадянами Ізраїлю, пише видання Times of Israel. Газета також повідомляє, що він тепер є найбагатшим громадянином Ізраїлю.

Народжений в Росії олігарх мав візу підприємця у Великій Британії, термін дії якої завершився минулого місяця. Термін продовження візи зайняв більше часу, ніж зазвичай, повідомляє Reuters. Британська влада відмовилась називати причину затягування та коментувати, заявивши, що не коментує окремі випадки.

За повідомленнями, Абрамович прилетів в Тель-Авів у понеділок, щоб підтвердити свій статус громадянина Ізраїлю, і купив нерухомість в місті, повідомляє Ynet.

У березні після отруєння колишнього російського шпигуна і його дочки прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей закликали застосувати обмеження проти російських олігархів і "грошей, пов'язаних з режимом".

Згодом ЗМІ повідомили, що Абрамовича зобов'язали пояснити походження статків для отримання візи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.