"Нічні вовки" відкрили під Братиславою базу з танками й бронетехнікою

фото, відео
П'ятниця, 27 липня 2018, 17:08

Словацький підрозділ "Нічних вовків" – російського націоналістичного мотоклубу, відомого своєю вірністю Кремлю, – створив осередок біля Братислави, де розміщені старі танки та броньовики.

Про це пише "Радіо Свобода".

Територія бази належить Йозефу Гамбалеку - лідеру словацького підрозділу "Нічних вовків". Він каже, що хоче відкрити тут військовий музей. Гамбалек та члени осередку вступили в сутичку з двома журналістами, що знімали базу. Він погрожував їм пістолетом.

 
 

Як повідомляють словацькі ЗМІ, свою європейську базу "Нічні вовки" відкрили у селі Долна Крупа (Dolná Krupá) поблизу міста Трнава.

Гамбалек відомий своїми зв'язками з Робертом Каліньяком, екс-міністром внутрішніх справ, який весною подав у відставку через вбивство журналіста Яна Куцяка.

Йозеф Гамбалек бував у Росії, за повідомленнями ЗМІ, особисто знайомий з російськими байкерами.

Міністерство оборони Словаччини заявило, що займеться вивченням правових основ діяльності "Словацьких новобранців". Підставою є, як зазначається в заяві Міністерства, "вишкіл і підготовка громадян з незрозумілою метою, так само, як і можливе зловживання бойовою технікою, виведеною з ужитку Збройними силами Словаччини".

Як зазначає словацька газета "Pravda", місце, де зупинились "Нічні вовки" в селі Долна Крупа, огороджене високим парканом з колючим дротом, а навколо ще й ходить охорона.

На фотографіях, зроблених з дрона, видно за огорожею танки і броньовані машини. Словацька поліція цю інформацію перевіряла, зазначивши з цього приводу, що "перевіркою об’єкта було встановлено, що стрільбища там немає".

Також стосовно військової техніки поліція наголосила, що "ідеться про історичні експонати, експозиція на цьому об’єкті запланована вже на осінь цього року і має бути відкрита для громадськості".

Відкриттям штабу "Нічних вовків" стурбоване і Міністерство внутрішніх справ Словаччини, яке проводило перевірку об’єкта. Словацькі студенти готують акції протесту проти бази.

У Словаччині існує петиція про заборону "Нічних вовків" як "передового загону Путіна у гібридній війні проти Словаччини, ЄС та НАТО".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: