У Німеччині заборонили неонацистське угруповання "Білі вовки"

Середа, 16 березня 2016, 19:12

Міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр у заборонив неонацистське угруповання під назвою "Терор-бригада Білі вовки" (Weiße Wölfe Terrorcrew).

Рішенню про заборону передували рейди поліції проти членів організації в десяти федеральних землях, повідомляє Deutsche Welle.

"Ця група неонацистів відкрито сіяла ненависть до нашої держави, до суспільства, до людей з іншими політичними поглядами, біженців та поліції… Ця група відкрито визнавала відданість націонал-соціалізмові та прагнула диктатури за цією моделлю", - сказав де Мезьєр.

Під час проведених обшуків у місцях збору "вовків" поліція знайшла вогнепальну зброю та самостріли.

Ядро групи, за словами де Мезьєра, складали 25 осіб, а лідер бригади - з Гамбурга. Поки невідомо, скільки прихильників мало угруповання.

Угруповання було утворене в 2008 році, поліція ще в 2009 році проводила спецоперації проти його членів. У 2012-му прокуратура розпочала розслідування щодо визнання угруповання терористичною організацією, однак у 2014-му справу було закрито за браком доказів. За даними німецької розвідки, з 2014 року бригада активно діяла у всій Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.