Президент Словаччини хоче відставки очільника поліції

Четвер, 22 березня 2018, 13:48

Президент Словаччини Андрей Кіска заявив, що домовився з новим міністром внутрішніх справ Томасом Друкером про те, що потрібно змінити керівництво поліції.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, словаки, що вийшли в березні на багатотисячні протести по всій країні, вимагали відставки не лише ще тоді прем'єра Роберта Фіцо, але й очільника поліції Тібора Гашпара, керівника Національного антикорупційного агентства Роберта Краймера та спеціального прокурора Душана Ковачика.

Гашпара і Креймера звинувачують у корупційних зв’язках зі скандальними олігархами, а Ковачик має на своєму рахунку не один скандал із прикриттям потрібних правлячій партії людей.

Після відставки Фіцо та Каліньяка з поста міністра внутрішніх справ, опозиція країни також закликала до відставки очільника поліції.

За даними Aktuality.sk, новий міністр внутрішніх справ Друкер заявив, що хоче зустрітися з очільником поліції Гашпаром якомога швидше.

"Дайте мені час, щоб поговорити з ним", - заявив новопризначений міністр, відповідаючи на питання журналістів про те, чи збирається він звільнити Тібора Гашпара.

Нагадаємо, 22 березня президент Словаччини Андрей Кіска призначив соціал-демократа Петера Пеллегріні новим прем’єр-міністром після того як його попередник Роберт Фіцо подав у відставку через вбивство журналіста Яна Куцяка.

Голосування за довіру уряду може пройти вже у п’ятницю, 23 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.