Глава чеського краю оприлюднив власні фото з "Нічними вовками" та прапором "ДНР"

Середа, 4 травня 2016, 11:42

Гейтман (голова) Південноморавського краю Чехії Міхал Гашек разом з байкерами російського клубу "Нічні вовки" поклав квіти до пам’ятника воїнам Червоної армії у місті Брно.

Фото із заходу він розмістив на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні ввечері на центральному кладовищі у Брно разом з російськими, чеськими і словацькими мотоциклістами віддав шану загиблим воїнам Червоної Армії. Все пройшло спокійно, з гідністю і без будь-яких проблем. Це був потужний досвід для мене, щоб бути там разом і вклонитися пам'яті полеглих", написав він.

"Цікаво, що напишуть про це чеські ЗМІ" - зазначив Гашек.

Водночас, світлини свідчать, що байкери, які брали участь у заході, є росіянами або ж проросійськи налаштованими - вони використовують у якості нашивок російські прапори та так звану "георгіївську стрічку", яка не використовується в країнах ЄС.

У заході також взяв участь консул РФ у Брно Олександр Будаєв.

На одній зі світлин Гашек (у чорному костюмі), Будаєв (в синьому) і байкери позують на тлі прапора так званої "ДНР".

 
 
 

Міхал Гашек належить до правлячої соціал-демократичної партії і є прибічником політики президента Мілоша Земана, відомого своєю прокремлівською позицією.

Раніше повідомлялося, що мотоциклісти російського клубу "Нічні вовки", яким Польща заборонила в’їзд до країни, все ж потрапили до ЄС.

У вівторок вони прибули на територію Словаччини.У неділю байкери російського клубу "Нічні вовки" не змогли перетнути білорусько-польський кордон. Прикордонна охорона Польщі аргументувала своє рішення відмовити у в'їзді байкерам загрозою безпеці республіки. Раніше про відповідну заборону повідомило МЗС Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.