У Празі путінським "Нічним вовкам" влаштували "коридор ганьби"

Фото, відео
Неділя, 8 травня 2016, 10:06

В субботу байкери російського мотоклубу "Нічні вовки" проїхалися центром Праги під вигуки "Чемодан, вокзал, Россия" і "Окупанти, додому!".

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Група з близько 60 мотоциклів прибула до Праги з Відня, на території Чехії до колони приєдналися близько 50 місцевих байкерів.

У Празі на Вацлавській площі байкерів зустріла група протестувальників з українськими, американськими і чеськими прапорами. Вони тримали банери з написами "Чехам добре відома "дружба" російських правителів", "Чехія належить до Заходу, а не до російського блоку".

Крім того, демонстранти розгорнули постер зі стилізованим зображенням російського президента Володимира Путіна, на грудях якого прикріплені зірка, серп і молот та свастика.

 

Байкерів також зустріли надувні "зелені чоловічки" з обличчями президента Чехії Мілоша Земана, президента РФ Путіна, глави Південноморавського краю Міхала Гашека та керівника "Нічних вовків" Олександра Залдостанова, відомого як "Хірург".

 

Порядок під час акції охороняли десятки поліцейських, про серйозні інциденти не повідомляється. Водночас на площі зібралася також група підтримки байкерів, яка вступала з протестувальниками у дискусії.

Пізніше байкери прибули на Ольшанецький цвинтар, де вшанували загиблих під час звільнення Праги червоноармійців. На їх підтримку зібралася група з близько 100 осіб з "георгіївськими стрічками", прапорами РФ та сепаратистських об’єднань на сході України.

На акції були присутні також два десятки поліцейських, які владнали лише один інцидент з журналістом Їржі Долежалем, що тримав в руках плакат з зображенням голих сідниць і питав учасників акції, чи їм платять російські спецслужби.

Раніше повідомлялося, що глава Південноморавського краю Міхал Гашек разом з російськими байкерами поклав квіти до пам’ятника червоноармійцям у місті Брно і після цього позував разом з ними на тлі прапора так званої "ДНР".

Раніше повідомлялося, що мотоциклісти російського клубу "Нічні вовки", яким Польща заборонила в’їзд до країни, все ж потрапили до ЄС.

У вівторок вони прибули на територію Словаччини. У неділю байкери російського клубу "Нічні вовки" не змогли перетнути білорусько-польський кордон. Прикордонна охорона Польщі аргументувала своє рішення відмовити у в'їзді байкерам загрозою безпеці республіки. Раніше про відповідну заборону повідомило МЗС Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: