На суд над нацгвардійцем в Італії прибудуть свідки з України

Вівторок, 3 липня 2018, 10:25

Адвокат українського військового Віталія Марківа, якого в Італії звинувачують у причетності до вбивства італійського фотографа у зоні бойових дій на сході України, планує запросити на суд свідків з України.

Про це пише "Громадське".

Заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення Нацгвардії імені Кульчицького Віталія Марківа затримали 30 червня 2017 року в Італії за підозрою у вбивстві фоторепортера Андреа Рокелле поблизу м. Слов’янська Донецької області в травні 2014 року. 

За словами адвоката Раффаеле делла Валле, свідки повинні допомогти достеменно з'ясувати обставини загибелі італійця.

Адвокат зазначає, що бачиться з Марківим уже понад 10 десять днів. Після року у в’язниці той почувається пригнічено, каже захисник.

"Віталій деморалізований. Він навіть не стріляв, накази не віддавав, був простим солдатом, і зовсім незрозуміло, чому з 300 солдатів, які були на пагорбі, арештували саме Марківа", - сказав він.

Адвокат пояснив, що звинувачення проти Марківа ґрунтуються на свідченнях журналістів — француза Вільяма Рогелона, який перебував на Донбасі разом із Роккеллі і дістав поранення того дня, а також італійських журналістів, які спілкувалися з Віталієм телефоном.

"Він сказав їм одне, а журналісти переповіли зовсім інше. Вони спитали — можемо під’їхати? Він сказав — не їдьте сюди, тут стріляють повсюди. Це зрозуміло, бо йде війна. Карабінери інтерпретували ці слова як "я стріляв в усіх неозброєних громадян". На основі цього проти нього побудували справу, інших доказів немає. Це просто абсурд", - розповів Раффаеле делла Валле.

Суд над Марківим почнеться 6 липня в італійському місті Ассізі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.