Британія радить лідеру Республіки Сербської "не вигадувати фейкові загрози"

Вівторок, 3 липня 2018, 19:31

Велика Британія застерегла націоналістичного боснійського сербського лідера Мілорада Додіка від "вигадування фальшивих загроз" з боку Лондона в рамках своєї кампанії напередодні жовтневих виборів.

Про це повідомляє Reuters.

Додiк, президент Республіки Сербської – державного утворення на території Боснії та Герцеговини, звинувачує Британію у відправці спецслужб до Боснії, щоб втрутитися у виборчу кампанію.

"Дуже розчаровує той факт, що президент Додік неодноразово обирав Британію в якості якоїсь загрози для Республіки Сербської", - йдеться в заяві посольства Британії в Сараєво.

"Вигадування фальшивих загроз може бути хорошим способом набрати електоральний бал, але це може зашкодити довгостроковим відносинам з Великою Британією", - попередили у посольстві.

Звинувачення Додіка проти Британії розпочалися минулого місяця після того, як Міністерство оборони Британії оголосило, що відправить близько 40 військовослужбовців до миротворчого підрозділу ЄС в Боснії.

Видання The Times в червні, з посиланням на документи Міністерства оборони, повідомило, що британські солдати будуть розгорнуті, щоб запобігти втручанню Росії у вибори в Боснії.

"Цей акт межує з вторгненням у країну. Сорок британських спецслужбовців, переодягнувшись у військову форму, прибувають до Боснії, і їх завданням буде слухати, контролювати та створювати інформацію для засобів масової інформації", - сказав Додік, який підтримує зв'язки з Росією

Посольство Британії відкинуло звинувачення Додіка як "смішні теорії змови" та заявило, що Британія продовжуватиме надавати війська для підтримки місії ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.