Аеропорт Мюнхена втратив 1 млн євро через жінку, яка проскочила контроль

Вівторок, 31 липня 2018, 10:35

Збитки аеропорту Мюнхена можуть сягнути мільйона євро після того, як цими вихідними жінка, не пройшовши безпекову перевірку, потрапила в зону безпеки летовища.

Про це пише Deutsche Welle.

Евакуація терміналу другого за величиною аеропорту Німеччини була проведена після того, як 40-річна жінка проскочила повз інспекторів безпеки на контрольному пункті.

У той момент відповідальний інспектор державної компанії з охорони в аеропорту Мюнхена відволікся бесідою з колегами, тому пасажирка пройшла без проходження контролю.

Інший охоронець помітив помилку і попросив колег повернути пасажирку, але вони не змогли знайти її. Приблизно через 15 хвилин співробітники служби безпеки повідомили про інцидент керівництво.

Федеральна поліція в Баварії заявила, що жінку було ідентифіковано через кілька годин безуспішного пошуку. За даними поліції, навряд чи вона зіткнеться з обвинуваченнями. На час евакуації летовища вона вже була у своєму літаку і їй вдалося уникнути хаосу, який утворився після її приходу.

Близько 330 рейсів були скасовані і понад 32 тисячі пасажирів застрягли в аеропорту від ранку суботи до вечора неділі. Польоти були зупинені протягом семи годин в суботу.

Люди скаржились на брак інформації та підвищення температури в аеропорту, декілька осіб потребували допомоги медиків. Пожежну бригаду було розгорнуто для того, аби забезпечувати надходження свіжого повітря у спеціальні великі вентилятори.

Найбільше постраждали рейси авіакомпанії Lufthansa та авіаліній-партнерів, а також літаки Star Alliance. Вони літають винятково з другого терміналу, який було евакуйовано.

Близько 700 осіб провели ніч на ліжках в аеропорту, у той час як влада намагалися розмістити всіх застряглих пасажирів в готелях.

Другий за величиною аеропорт Німеччини був особливо заповнений у вихідні дні через початок літніх канікул в південнонімецькій землі Баварія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: