Поліція Британії відповіла, чи пов'язане нове отруєння під Солсбері зі справою Скрипаля

Середа, 4 липня 2018, 14:00

Британська поліція наразі не бачить зв'язку між отруєнням пари у Еймсбері та замахом на колишнього російського агента Сергія Скрипаля в Солсбері. 

Про це заявив комісар поліції Вілтшира Ангус Макферсон, передає BBC.

"Немає причин думати, що це пов'язано з питаннями минулого місяця", - сказав він.

За його словами, поліція завзято працювала, щоб виявити будь-які ризики.

"Я ще не побачив нічого у цьому інциденті того, що я вважав би застосуванням надзвичайних заходів з точки зору попередніх інцидентів, все це здається досить хрестоматійним", - додав Макферсон.

Британська влада вважає, що у місті Еймсбері немає ризику для здоров'я місцевих жителів після того, як двоє громадян були знайдені без свідомості через вплив невідомої речовини.

Місто Еймсбері розташоване приблизно за 10 кілометрів від Солсбері, де на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості.

Їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою за часів "холодної війни". Лондон звинуватив в отруєнні Росію, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент.

18 травня стало відомо, що Сергій Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: