На саміті Україна-ЄС обговорять реформи і виконання Мінських угод

Середа, 4 липня 2018, 16:58

На ХХ саміті Україна-ЄС у Брюсселі сторони обговорять імплементацію Угоди про асоціацію, виконання Мінських домовленостей та підтримку держави в умовах російської агресії.

Про це повідомляє "Укрінформ" із посиланням на коментар у Раді ЄС.

"На саміті лідери обговорять наступні кроки з імплементації Мінських домовленостей, а також підтримку з боку Євросоюзу амбітного порядку денного реформ України", - заявили у Раді.

На зустрічі високого рівня, яка відбудеться 9 липня, українську делегацію очолюватиме президент Петро Порошенко.

ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, високий представник із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та Марош Шефчович, а також єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"Стосовно триваючої російської агресії та конфлікту на сході України саміт вкотре підтвердить підтримку з боку ЄС незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Лідери також обговорять виконання Мінських домовленостей", - заявили в ЄС.

Серед пріоритетів відносин Україна-ЄС на 2018 рік на саміті йтиметься про реформи децентралізації, державного управління, боротьбу з корупцією, верховенство права, економічний розвиток та про енергетику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.