У Брюсселі в понеділок відбудеться 20-й саміт Україна-ЄС

Понеділок, 9 липня 2018, 09:03

У Брюсселі в понеділок відбудеться 20-й саміт Україна-ЄС. На зустрічі обговорять реалізацію Угоди про асоціацію, прогрес реформ в Україні та їх підтримку з боку ЄС.

Про це повідомляє сайт Європейської ради.

Українську делегацію очолюватиме Президент Петро Порошенко. ЄС представлятимуть президент Європейської ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, віце-президенти Єврокомісії Валдіс Домбровскіс та Марош Шефчович, а також єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"Лідери ЄС та України обміняються думками щодо наступних кроків у здійсненні угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі. Угода була застосована з 2016 року, і вона дала позитивні результати в торгівлі ЄС-Україна, а також для економіки країни", - йдеться у повідомленні.

Сторони також обговорять прогрес у програмі реформ в Україні та підтримку ЄС у цьому процесі.

Крім того, лідери торкнуться питань кризи та конфліктів, а також питань регіональної та зовнішньої політики, таких як: відносини з Росією, енергетична безпека, підсумки саміту "Східне партнерство" на 2017 рік.

"Щодо поточної російської агресії та конфлікту на Сході України, то саміт підтвердить підтримку ЄС щодо незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Зі підсумками саміту буде прийнята спільна заява.

Віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що саміт дасть можливість підвести проміжні підсумки співробітництва України та ЄС.

"У непростий час випробувань різними викликами на міцність і єдність для самого Європейського Союзу для нас це можливість підвести проміжні підсумки нашого співробітництва та окреслити подальші спільні кроки європейської інтеграції України", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.