Україна та ЄІБ підписали угоду на 75 млн євро для безпеки українських доріг

Понеділок, 9 липня 2018, 14:04

Україна та Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підписали фінансову угоду на підвищення безпеки українських автомобільних доріг.

Документ було підписано на саміті Україна-ЄС в Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

ЄІБ виділяє 75 млн євро, які отримають п'ять найбільших міст України - Дніпро, Київ, Львів, Одеса та Харків. Угоду підписано в рамках проекту "Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України".

Проект передбачає здійснення заходів, спрямованих на зниження рівня смертності, та травматизму на територіях міст, зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху.

Ці інвестиції також стимулюватимуть перехід до більш екологічно чистої системи громадського транспорту та сприятимуть економічному зростанню України.

"Маючи рівень смертності в ДТП, що втричі вищий, ніж в ЄС, дуже важливо вдосконалити нашу транспортну інфраструктуру. Цьому допомагають інвестиції в безпеку дорожнього руху та інші проекти, як, наприклад, продовження будівництва та модернізація Харківського метрополітену за підтримки європейських фінансових інституцій", - зазначила віце-прем’єр Іванна Климпуш-Циндадзе після підписання угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.