Саміт Україна-ЄС нагадав, що боротьба з корупцією є ключовою умовою безвізу

Понеділок, 9 липня 2018, 17:06

Спільна заява саміту Україна-ЄС містить нагадування про важливість боротьби з корупцією для збереження дії безвізового режиму.

Про це йдеться у спільній заяві саміту Україна-ЄС, текст якої є у розпорядженні "Європейської правди".

"Ми нагадали про важливість подальшого дотримання "індикаторів", які дозволили візову лібералізацію, і взяли до відома оцінку і рекомендації, що містяться в першій доповіді комісії у рамках механізму призупинення візового режиму", - йдеться у спільній заяві президентів України, Європейської ради та Європейської комісії.

Окремо лідери наголосили на необхідності подальшого зміцнення необхідної незалежності і повної ефективності ключових антикорупційних інституцій.

Також у документі нагадується, що План дій візової лібералізації містив не лише антикорупційний розділ.

Зокрема, лідери України та ЄС у спільній заяві "підтвердили зобов’язання співпрацювати у боротьбі проти тероризму та організованої злочинності, розвивати інтегроване управління кордонами та обмінюватися провідним досвідом" - реформи у цих сферах також були вимогою ПДВЛ.

Детальніше про схвалений документ читайте на сайті Європравди у публікації: "Росія - агресор, але з корупцією треба боротися: повний текст заяви саміту Україна-ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.