У Білорусі відпустили ще двох журналістів у "справі БелТА"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:18

Слідчий комітет Білорусі відпустив головну редакторку інформаційної компанії БелаПАН Ірину Левшину і кореспондента Deutsche Welle Павла Биковського.

Про це повідомляє БелаПАН.

Левшину затримали 9 серпня. Вона, як і кореспондент БелаПАН Тетяна Коровенкова, є підозрюваною по кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації (ч. 2 ст. 349 КК) — так званій справі БелТА.

10 серпня Левшину допитували в Слідчому комітеті протягом двох годин, вона продовжує залишатися в статусі підозрюваної і дала підписку про нерозголошення.

Крім Ірини Левшиної 10 серпня був звільнений кореспондент Deutsche Welle Павло Биковський (затриманий 8 серпня).

Ввечері 9 серпня були відпущені на свободу співробітники порталу TUT.BY, в тому числі головний редактор Марина Золотова, і газети "Білоруси і ринок".

Вранці 7 серпня співробітники Слідчого комітету прийшли з обшуками в офіси інтернет-порталу Tut.by і інформаційного агентства БелаПАН, а також в квартирі журналістів цих компаній. Журналістів цих видань затримали.

Слідчий комітет відкрив кримінальну справу через "повідомлення державного інформагентства БелТА про збої під час здійснення доступів до платної підписки послуг, які надавалися названим підприємством одному з його замовників".

8 серпня білоруські силовики також прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павла Биковського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.