РФ погрожує США зниженням інвестицій в американський держборг

Неділя, 12 серпня 2018, 17:07

У відповідь на нові санкції США Росія продовжить позбуватися американських цінних паперів і збільшувати розрахунки в національних валютах.

Як повідомляє російський "Коммерсант", таку заяву в ефірі "Росія 1" зробив перший віце-прем'єр РФ, міністр фінансів Антон Сілуанов.

"Ми знизили до мінімуму і будемо далі скорочувати наші вкладення в американську економіку, в американські цінні папери, будемо більше здійснювати розрахунки не в американських доларах, а в національній валюті і в інших валютах, в тому числі в європейській валюті", - заявив він.

Коментуючи можливість прийняття США нового пакету санкцій, Сілуанов назвав найбільш небезпечним кроком заборону на кредитування російських держбанків. "Ми бачимо, зараз підготовлений черговий список санкцій, який зачіпає російські підприємства, російську економіку. Найбільш чутливі точки цього пакета полягають в тому, щоб ввести певні обмеження на державні банки або на один державний банк ", - заявив він.

Втім, за словами російського віце-прем'єра, Центробанк в такому випадку "завжди підкріпить своєю ліквідністю" банк, який може потрапити під санкції.

Нагадаємо, раніше, коментуючи цей санкційний пакет, прем'єр-міністр РФ Дмитрій Медведєв заявив, що його прийняття Москва буде розцінювати як оголошення економічної війни.

Про деталі нової ініціативи США можна почитати у статті "Новий рівень санкцій: Конгрес США відреагував на російський курс Трампа". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.