У столиці Румунії планують нові протести, президент виступить зі зверненням

Понеділок, 13 серпня 2018, 15:09

У центрі Бухареста в понеділок увечері запланована нова акція протесту з вимогою відставки уряду Віоріки Денчіле.

Про це повідомляє Romania TV.

Це буде вже четвертий день протестів на площі Перемоги в румунській столиці.

"Ми вийдемо на Площу Перемоги на знак протесту, щоб вимагати відставки уряду Денчіле, слуги Лівії Драгні, у нас є достатньо причин вимагати цього", - йдеться на сторінці організаторів акції в Facebook.

За даними румунських ЗМІ, лідер правлячої Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня відправив Денчіле у відпустку з 6 по 13 серпня, побоюючись, що вона не витримає тиску вулиці і піде з посади.

В адміністрації президента Румунії повідомили, що сьогодні ввечері глава держави Клаус Йоганніс виступить із спеціальним повідомленням, присвяченим подіям останніх декількох днів.

Раніше Йоганніс вже засудив "жорстокість" поліції стосовно демонстрантів. Він попросив міністра внутрішніх справ взяти на себе відповідальність за ситуацію з насильницьким придушенням акції протесту і представити детальний звіт про те, як діяли правоохоронні органи.

Йоганніс виступає в опозиції до діючого уряду, зокрема, він до останнього був проти звільнення керівниці антикорупційного управління Лаури Ковеші.

Як повідомлялося, під час сутичок на антиурядовому мітингу емігрантів перед будівлею уряду Румунії у Бухаресті постраждали 440 людей. Поліція застосовувала проти мітингувальників сльозогінний газ і водомети.

Генпрокуратура Румунії за вимогою президента відкрила справу щодо дій правоохоронців під час акції протесту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.