Північна Ірландія: сотні людей влаштували публічне спалення прапорів Британії

відео
Четвер, 16 серпня 2018, 13:21

Великі натовпи людей в Північній Ірландії зібралися для спалювання прапорів Британії, британської армії і макових вінків, що символізують пам'ять за загиблими у світових війнах.

Про це пише Express.

Багаття влаштували в місті Деррі, там спалювали імена Ронана Керра, Девіда Блека, Стівена Керролла і Адріана Ісмея - поліцейських і тюремних офіцерів, всі з яких були вбиті через свою професію.

Кайл Блек, чий батько Девід був застрелений дисидентами-республіканцями в 2012 році з машини, у соціальних медіа розкритикував учасників акції. Низка політиків також висловила обурення.

Відповідальність за убивства, за даними британських ЗМІ, взяли на себе бойовики "Послідовної ІРА" - це радикально налаштовані члени Ірландської Республіканської Армії. ІРА тривалий час боролася за відокремлення католицької Північної Ірландії від протестантської Великої Британії. 

Кордон в Північній Ірландії буде єдиним наземним кордоном Британії з ЄС (Ірландією) після того як вона вийде з блоку. Хоча обидві сторони стверджують, що хотіли б зберегти кордон відкритим, пошук практичного рішення у цій сфері досі був безуспішним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.