У Німеччині через спеку рекордно впав рівень води у річках

Четвер, 16 серпня 2018, 16:26

Незвично тривалий період спеки і посухи, особливо в північній і східній Німеччині, призвів до рекордного падіння рівня води в річках.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Рівень води в річці Одер в ключовій точці Франкфурт-1 впав до 93 сантиметрів в середу. В кінці липня рівень становив 110 сантиметрів.

Це найнижчий показник з початку ведення подібних спостережень понад століття тому. Без дощів можна очікувати, що рівень води в Одері буде падати на 2 сантиметри в день.

Протягом декількох тижнів в Німеччині стоїть спекотна погода і засуха. Рідкісні грози і дощі протягом минулого тижня мало що змінили для Одера і низки інших річок.

Майже всі станції, які контролюють рівень води на річках Дунай, Ельба, Майн, Мозель і Рейн, повідомляли про більш низькі рівні, ніж зазвичай, в серпні.

Дві станції на Ельбі повідомляли, що рівень падає до відміток, які останній раз фіксували в 1934 і 1947 роках.

Рівень води в Рейні ще не впав до рекордних півметра, які були зафіксовані в 2003 році, але близький до цього - зараз в річці всього 58 см біля міста Вормс і 55 сантиметрів в Еммеріху.

Відсутність дощу з травня і високі температури торкнулися посівів на півночі і сході країни. Федеральна земля Саксонія вже заявила про збиток в 308 мільйонів євро.

Німецькі фермери по всій країні запросили про допомогу в сумі 1 млрд євро. Міністр сільського господарства Юлія Клекнер повинна прийняти рішення про виділення коштів наступного тижня. За прогнозами, урожай зерна в цьому році в Німеччині буде найнижчим за 24 роки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.