Китай відповів на доповідь Пентагону про підготовку до ударів по США

Субота, 18 серпня 2018, 11:08

Доповідь Пентагону про навчання китайського війська завдавати ударів по США є "безвідповідальним зауваженням про законну поведінку Китаю щодо захисту територіального суверенітету та інтересів безпеки".

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Китаю.

"Китай дотримується шляху мирного розвитку і проводить оборонну політику національної оборони. Він завжди був будівельником миру в усьому світі, що сприяє глобальному розвитку, та захисником міжнародного порядку", – йдеться у повідомленні.

В Пекіні запевняють: нові оборонні можливості Китаю спрямовані на захист незалежності, суверенітету і територіальної цілісності, що є законним правом суверенної держави.

"Ми закликаємо США відмовитися від мислення "холодної війни" і застарілої концепції гри з нульовою сумою, об'єктивно і раціонально розглядати стратегічні наміри Китаю і будівництво національної оборони, припинити давати безвідповідальні заяви з року в рік і вжити конкретних заходів для захисту китайсько-американських відносин", – сказано в заяві.

У повідомленні зазначається, що відносини двох країн нині стабільні.

Раніше Пентагон опублікував доповідь про те, що останніми роками збройні сили Китаю збільшили кількість операцій з використанням бомбардувальників, "ймовірно, тренуючись завдавати удари" по США і їх союзниках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.