Ердоган: Туреччину хочуть поставити на коліна, але цього не станеться

Понеділок, 20 серпня 2018, 18:11

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган апелював до релігійних і патріотичних почуттів турків у своєму зверненні напередодні великого мусульманського свята в понеділок, пообіцявши, що їх не "поставлять на коліна" через економічну кризу.

Про це повідомляє Reuters.

Цього року ліра обвалилася на 40%. Падіння викликане побоюваннями з приводу впливу Ердогана на грошово-кредитну політику і погіршення дипломатичних відносин зі Сполученими Штатами.

У попередньо записаному зверненні, присвяченому чотириденному святу Курбан-байрам, Ердоган жорстко розкритикував тих, хто продавав ліру.

"Атака на нашу економіку абсолютно не відрізняється від атаки на наші заклики до молитви чи на наш прапор. Мета однакова. Мета полягає в тому, щоб поставити Туреччину і турецький народ на коліна - взяти його в полон", - сказав Ердоган в телевізійному зверненні.

"Ті, хто думає, що можуть змусити Туреччину поступитися з валютним курсом, скоро побачать, що вони помиляються", - додав Ердоган.

Він уникнув прямих звинувачень, проте у минулому він звинувачував тіньове лобіювання процентних ставок, західні рейтингові агентства і фінансистів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: