Експерти знали про послаблення мосту в Генуї за місяці до трагедії - ЗМІ

Понеділок, 20 серпня 2018, 18:53

За кілька місяців до трагедії в Генуї інженери-експерти дійшли висновку, що через корозію металевих тросів, які підтримували генуезький міст, його міцність знизилась на 20%.

Такі висновки були оприлюднені ще в лютому, повідомив італійський журнал Espresso, інформує Associated Press.

Проте незважаючи на експертні висновки, пише журнал, ні профільне міністерство, ні дорожня компанія не вважали за необхідне обмежити рух мостом, заборонити проїзд важким вантажівкам, звузити проїзну частину з двох до однієї смуг чи запровадити обмеження швидкості на ключовій транспортній артерії міста.

Колишній міністр транспорту Граціано Дельріо заявив на прес-конференції в понеділок, що "ніхто ніколи не повідомляв про необхідність обмеження руху" на мосту.

 

Кореспондент Espresso Фабріціо Гатті наголосив, що зменшення міцності на 20% для сучасних мостів не є суттєвим фактором, проте у випадку таких конструкцій, як міст Моранді, із відомими дефектами після оприлюднення таких застережень слід було діяти більш рішуче.

"Всі добре знали про ситуацію на цьому мосту", - сказав Гатті.

Частина мосту Моранді у Генуї довжиною близько 100 метрів обвалилася 14 серпня близько полудня. Впала секція, яка проходила над залізничними рейками та річкою Польчевера.

Обвалення автомобільного мосту в Генуї, ймовірно, сталося внаслідок "низки причин", а не тільки через руйнування сталевих канатів - вант.

Операція з пошуку загиблих під завалами автомобільного мосту в Генуї завершилася 19 серпня, офіційна кількість загиблих досягла 43.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.