Джонсон: план уряду Британії щодо Brexit - історична помилка

Понеділок, 27 серпня 2018, 11:58

План прем’єр-міністра Великої Британії Терези Мей щодо Brexit - це "історична помилка", яка призведе до національного "приниження", подібного до того, що сталося в Греції після переговорів з ЄС.

Про це написав колишній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон у своїй колонці для видання Telegraph.

Джонсон подав у відставку після узгодження урядом пропозицій для ЄС щодо виходу країни з блоку. Він вважає їх значними поступками.

"Ми збираємось зробити історичну помилку і повернути цю країну тим, хто приймає правила з Брюсселя, не кажучи вже про ці правила - не тільки для промислових товарів та сільськогосподарських продуктів, але і для широкого кола економічної діяльності", - написав він.

Джонсон стверджує, що програма фінансового порятунку Греції , яка закінчилася минулого тижня, не посилила євро і "залишається непереборною катастрофою".

"Досвід Греції є уроком абсолютного безумства будь-якої країни, яка дозволяє себе залякувати переговірникам ЄС. Подивіться на приниження Греції - члена ЄС - і запитайте себе, як ЄС ставитиметься до Британія після виходу, коли ми вже не зможемо нічого зробити, щоб захистити себе від накладання цих правил", - зазначив він.

Це його перший серйозний коментар щодо Brexit з моменту відставки минулого місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.