Популярний міністр французького уряду оголосив про відставку

Вівторок, 28 серпня 2018, 10:55

Міністр екології Франції Ніколя Юло оголосив про свою відставку у вівторок, заявивши про розчарування у зв'язку з відсутністю прогресу в досягненні кліматичних та інших екологічних цілей.

Про це повідомляє Reuters.

Юло пояснив, що його рішення стало результатом "накопичення розчарувань" з приводу неадекватності кроків по боротьбі зі зміною клімату, захисту біорізноманіття та вирішення інших екологічних загроз.

Колишній телеведучий і "зелений" активіст Юло сказав в ефірі радіо France Inter, що він ще не повідомив президента Еммануеля Макрона про своє рішення піти у відставку.

Опитування завжди демонстрували високу популярність Юло і його відставка стане ударом по Макрону, чиї власні рейтинги сягнули нового мінімуму.

 
Ніколя Юло

Незабаром після заяви Юло представник французького уряду Бенжамен Гріво сказав, що він "шкодує" через рішення міністра.

"Я не розумію, чому він йде у відставку, коли у нас було так багато успіхів у перший рік завдяки йому", - сказав Гріво в інтерв'ю BFM-TV. "Він не виграв всі свої битви, але так воно буває у міністрів", - сказав він.

Юло оголосив про відставку після того, як уряд заявив про плани послабити законодавство про полювання – крок, спрямований на підвищення підтримки Макрона в сільських районах. У своєму радіо-інтерв'ю він наголосив на неадекватності "міні-кроків" Франції та інших держав задля сповільнення глобального потепління та запобігання краху біорізноманіття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: