Посол: Австрія налаштована зберігати антиросійські санкції

Середа, 29 серпня 2018, 12:14

Послідовна лінія австрійського уряду, яка озвучується на всіх рівнях і зафіксована в коаліційному договорі, полягає у збереженні антиросійських санкцій.

Про це в інтерв’ю Еспресо.TV розповів посол України в Австрії Олександр Щерба.

"Австрійці розуміють, що в Україні відбувається щось жахливе. Вони розуміють, що це війна. Вони не відчувають для себе загрози, але сильно співчувають. Вони намагаються допомагати так, як могла б допомагати нейтральна країна. Вони допомагають з відпочинком українських дітей, лікують наших солдатів, які втратили кінцівки на війні", - сказав посол.

За його словами, послідовна лінія Австрії, яка озвучується на всіх рівнях і зафіксована в коаліційному договорі, полягає у збереженні антиросійських санкцій. Канцлер Курц, зокрема, завжди підкреслює, що країна рухається у фарватері європейської політики щодо Росії.

Нагадаємо, австрійський канцлер Себастіан Курц, намагаючись заспокоїти критиків через візит президента РФ Владіміра Путіна на весілля голови МЗС Австрії, заявив, що Австрія повністю прихильна єдиній позиції Європейського Союзу щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.