Позиція Німеччини щодо повернення РФ у ПАРЄ тривожить – посол

Середа, 29 серпня 2018, 12:59

У Парламентській асамблеї Ради Європи є депутати, які заперечують проти повернення Росії, а є ті, хто працює виключно на її інтереси.

Про це заявив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Європейській правді".

"Є також інші, "не чорні і не білі", і ми ведемо боротьбу за те, щоб схилити їх на свій бік. Але зараз ми отримуємо тривожні сигнали. Зокрема – щодо позиції Німеччини з цього питання. І ми будемо говорити з німецькими партнерами, щоби зрозуміти їх позицію", - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що коли йдеться про прихильників Росії у ПАРЄ, то їх варто розділяти не за країнами, а за приналежністю до політичних сил.

"Йдеться насамперед про крайніх лівих, про групу "об’єднані ліві" у ПАРЄ, де зібралися люди радикально соціалістичного чи навіть комуністичного характеру. У соціалістів складніша ситуація. Там є група підтримки Росії, але є і ті, хто не поділяє цей підхід", - сказав він.

Кулеба додав, що розподіл голосів за країнами досить передбачуваний. "Є держави, які з більшою симпатією ставляться до Росії – і їхні депутати в ПАРЄ теж більш прихильні до повернення росіян", - зазначив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.