У посольствах ЄС та США очікують покарання кривдника радниці мера Херсона

П'ятниця, 3 серпня 2018, 17:04

У посольствах США та ЄС засудили напад на радницю мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк і сподіваються на ретельне розслідування справи і притягнення винного до відповідальності українськими правоохоронними органами.

"Ми засуджуємо напад з кислотою на громадську активістку і радника мера Херсона Катерину Гандзюк. Дуже сподіваємося на ретельне розслідування, у результаті якого нападника буде притягнуто до відповідальності", - йдеться в повідомленні посольства США на сторінці у Twitter.

"Ми повністю підтримуємо позицію посольства США в Україні", - написали в представництві ЄС в Україні.

Як повідомлялося, 31 липня в Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Юрист Масі Найєм повідомив у Facebook, що в активістки хімічний опік обличчя, шиї, тулуба, верхньої кінцівки 40% III-II ступеня.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Гандзюк як хуліганство, потім перекваліфікували на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування, а ще пізніше – на замах на вбивство.

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.

Активістка критикувала роботу правоохоронних органів області, а також протистояла проросійським політичним організаціям на Херсонщині. Крім того, вона говорила про зловживання міської влади Херсона.

1 серпня Гандзюк надали державну охорону і перевезли до Києва.

Журналісти опублікували фоторобот нападника і пообіцяли 100 тисяч гривень за інформацію про нього.

2 серпня у Нацполіції заявили, що Гандзюк погодилася співпрацювати зі слідством.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.