Шевченко: конфлікт між Канадою і США - мрія Путіна і загроза для України

Четвер, 30 серпня 2018, 12:40

Загострення відносин між США і Канадою може загрожувати інтересам України.

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, ситуація на тлі переговорів про північноамериканську зону вільної торгівлі може послабити єдність серед ключових партнерів у антиросійській коаліції.

"Для України дуже важливо, щоб між нашими стратегічними партнерами було розуміння. Тому загострення відносин між Канадою та Сполученими Штатами або навіть торгова війна - це загроза для України", - зазначив дипломат.

"Це мрія Путіна побачити наших ключових партнерів по НАТО, які будуть гризтися між собою. Чим більше Канада і Америка будуть вести торгівельну війну один з одним, тим менше у них буде часу, сил і енергії для того, щоб вирішувати проблему, яку являє собою Російська Федерація", - додав Шевченко.

Він вважає, що Канада і США зможуть домовитися про комфортні умови торгівлі між собою, оскільки це дуже важливо для обох країн.

Як відомо, США і Мексика домовилися укласти нову угоду про торгівлю, яка має замінити Північноамериканську угоду про вільну торгівлю (NAFTA).

За словами президента США Дональда Трампа, переговори з Канадою, яка також є учасницею договору NAFTA, мають початися негайно.

Також він пригрозив Канаді підвищенням мит на автомобілі, якщо не буде досягнута тристороння угода.

Оттава давно висловлювала бажання залишатися членом NAFTA. Тепер вона повинна до кінця тижня розглянути запропоновані їй умови тристоронньої угоди, або домовлятися з кожною країною окремо про двосторонній договір.

Північноамериканська угода про вільну торгівлю NAFTA між Канадою, Мексикою та США почала діяти в 1994 році. Основною метою угоди є усунення бар'єрів у сфері торгівлі та інвестицій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.