У Нідерландах залишили під вартою чоловіка, який планував вбити лідера ультраправих

Четвер, 30 серпня 2018, 18:36

Голландський суддя продовжив на два тижні утримання під вартою 26-річного чоловіка, якого підозрюють у плануванні нападу на лідера ультраправої "Партії свободи" Герта Вілдерса.

Про це повідомляє Associated Press.

Прокурори сьогодні після засідання повідомили, що слідчий суддя прийняв рішення, щоб підозрюваний утримувався під вартою на час розслідування за звинуваченням у терористичній загрозі, підготовці до вбивства і підбурюванні терористів.

Підозрюваний, за деякими даними громадянин Пакистану, був арештований у вівторок в Гаазі за підозрою в терористичних злочинах після того, як він опублікував погрози проти Вілдерса на Facebook днем ​​раніше. Прокурори кажуть, що він не був озброєний.

Підозрюваний нібито був незадоволений наміром Вілдерса провести конкурс карикатур на пророка Мухаммеда. Фізичні зображення пророка заборонені в ісламі і глибоко ображають мусульман.

Вілдерс відомий своїми антиісламськими заявами. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав конкурс "нешанобливим" та "провокаційним". Глава МЗС Стеф Блок заявив, що конкурс не є ініціативою уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.