Сирійську плавчиню, яка врятувала 19 біженців, арештували у Греції

П'ятниця, 31 серпня 2018, 16:51

Сару Мардіні, одну з двох сестер-плавчинь, які в 2015 році врятували близько двох десятків біженців від загибелі, арештували у Греції за нелегальне перевезення мігрантів.

Про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на адвоката Мардіні.

Грецька поліція раніше повідомила про затримання на Лесбосі двох членів гуманітарної організації за підозрою у перевезенні мігрантів, шпигунстві та відмиванні грошей.

Мардіні, яку тримають у в'язниці під серйозною охороною, заперечує усі звинувачення, стверджуючи, що займається виключно волонтерською діяльністю.

Разом з нею затримали також громадянина Німеччини.

Їх звинувачують у створенні і участі в кримінальній організації, відмиванні грошей, шпигунстві, порушенні державної таємниці, підробці документів, порушенні міграційного законодавства та законодавства щодо електронної комунікації.

За словами адвоката підозрюваних, Мардіні навіть не було на території Греції, коли сталися злочини, які їй інкримінують.

Сара Мардіні і її молодша сестра Юсра, посол доброї волі ООН і плавчиня, яка представляла першу команду Біженців на Олімпійських іграх у Ріо, залишила Дамаск у 2015 році. Коли човен, в якому сестри разом з іншими 19 мігрантами намагалися дістатися Греції, почав протікати, вони вистрибнули в воду і відтягли його до найближчого берега.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.