Македонія проти розміщення центрів для біженців на своїй території

Четвер, 12 липня 2018, 14:27

Македонія не бажає створення на своїй території центрів з прийому біженців і Євросоюз загалом не повинен скидати міграційний тягар на балканські країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Македонії Нікола Дімітров в інтерв'ю Welt.

"Поки що ідея створення таких центрів у нашому регіоні - це спекуляція. Ми ніколи не отримували офіційного запиту. Балкани - це острів посередині ЄС. Ви не можете попросити країни цього острова взяти такий тягар, якщо вони не є частиною ЄС", - сказав Дімітров.

Міністр нагадав, що Македонія зіграла важливу роль у закритті так званого "балканського маршруту мігрантів", який активно використувався біженцями з 2015 року.

"У нас є два транзитних центри, один на півночі, один на півдні. Я отримую звіти щодня. Це двозначні цифри, в даний час може бути від 30 до 50 осіб", - сказав він.

Дімітров вважає, що будь-які національні односторонні дії щодо мігрантів приречені на провал, тому що проблема біженців стала глобальною.

"Деяким політикам легко обіцяти людям прості рішення, закриваючи кордони та будуючи стіни. Вони обіцяють старі добрі часи. Але тільки через співпрацю та допомогу в країнах походження ми можемо бути в безпеці в Європі. Ось чому ми повинні щось робити в Сирії. Це може зайняти час, але одного дня ми матимемо спільну політику ЄС", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.