Понад 200 словацьких знаменитостей підписали петицію проти бази "Нічних вовків"

Понеділок, 6 серпня 2018, 13:07

Понад 200 словацьких знаменитостей підписали петицію з вимогою до прем'єр-міністра Петера Пеллегріні вжити заходів проти "скандальної" діяльності осередку російської націоналістичної байкерської банди "Нічні вовки", яка створила базу приблизно за 65 км від столиці Братислави.

Про це пише Euobserver.

Кадри з безпілотника, що пролетів над комплексом, показали колишні армійські танки, броньовики і зенітні установки, припарковані на території бази. Жителі словацького містечка Дольна Крупа виступили проти створення у їхньому населеному пункті бази клубу.

Російські байкери перебувають під санкціями США, вони обвинувачені у наданні військової допомоги проросійським бойовикам в Україні.

Територія бази належить Йозефу Гамбалеку - лідеру словацького підрозділу "Нічних вовків". Він каже, що хоче відкрити тут військовий музей. Йозеф Гамбалек бував у Росії, за повідомленнями ЗМІ, особисто знайомий з російськими байкерами.

Міністерство оборони Словаччини заявило, що займеться вивченням правових основ діяльності клубу. Президент Словаччини Андрей Кіска закликає владу країни знайти механізми для запобігання можливим протиправним діям з боку словацької гілки клубу "Нічні вовки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.