Ціни на газ та електроенергію в країнах ЄС: опубліковані зіставні дані

інфографіка
Вівторок, 7 серпня 2018, 10:45

Євростат, статистичне бюро Євросоюзу, вперше публікує ціни на електроенергію та природний газ, які повністю зіставні по країнах ЄС.

"Завдяки новим даним, замовленим у регламенті (ЄС) 2016/1952, Євростат тепер може розрахувати середньозважену ціну, яка відображає загальне споживання домашніх господарств", - йдеться у повідомленні Євростату.

Ціни на електроенергію і газ в ЄС можуть змінюватись залежно від ряду умов попиту і пропозиції, зокрема через геополітичну ситуацію, національний енергетичний баланс, мережеві витрати і погодні умови.

Серед 24 держав-членів, які змогли представити дані, ціни на електроенергію за кіловат-годину, оплачувану домашніми господарствами, варіювалися від 10 (Болгарія) до 28 євроцентів (Бельгія). У переважній більшості країн ціна була від 10 до 20 центів за кіловат-годину.

 

Ціна за кіловат-годину побутового газу (в тисячі кубів європейського газу приблизно 9,5 - 10 МВт*год.), як правило, нижча, ніж ціна на побутову електроенергію, і в 2017 році вона коливалася від 3 (Румунія) до 12 центів (Швеція). У більшості з 21 держави-члена, які змогли представити дані, ціна була нижче 8 центів за кіловат-годину.

 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.